Читај ми!

Фриком и Ледо продати за 615 милиона евра

Фортенова група из Хрватске објавила је да су, после добијања свих регулаторних одобрења, завршили продају Номад Фудсу своје пословне групе замрзнуте хране коју чине Фриком и Ледо.

У пословној групи поред Фрикома у Србији, те Леда у Босни и Херцеговини и Ледо плуса у Хрватској, је и неколико повезаних друштава на другим тржиштима југоисточне Европе.

Главни извршни директор и члан Управног одбора Фортенова групе Фабрис Перушко истакао је да је овом трансакцијом вредном 615 милиона евра потврђена вредност продате пословне групе.

"Истовремено смо у регион довели стратешког партнера који ће наставити да развија посао и да буде посвећен развоју култних Ледових и Фрикомових брендова", изјавио је Перушко.

Перушко је изразио очекивање да ће Номад Фудс бити важан пословни партнер регионалној малопродаји Фортенове групе у будућности.

Како се наводи, за Фортенова групу 2021. постаје година трансформације јер је довршено и рефинансирање и пренос Меркатора.

Фортенова група је навела да ће средства од продаје пословне групе замрзнуте хране бити искоришћена за смањење задужености те компаније.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво