Читај ми!

Вучић отворио погон компаније "Регент" у Свилајнцу

Нови погон швајцарске компаније "Регент лајтнинг" у Свилајнцу, која ће запослити више од 120 радника, отворио је председник Александар Вучић. Најавио је да ће се врло брзо кренути у реализацију обилазнице са два моста преко река Ресаве и Мораве.

Председник је претходно обишао погон и поздравио раднике из Свилајнца, Крагујевца, Јагодине и осталих места из Шумадијског и Поморавског округа који раде у тој фабрици и пожелео им срећан рад.

Поручио је да је Србији потребно више таквих фабрика каква је "Регент", а које запошљавају између 100 и 300 људи.

Вучићу је речено да су и ђаци из система дуалног образовања почели да раде у тој фабрици, а он је поручио да Србија мора да настави да подстиче дуално образовање, јер доноси резултате.

Навео је да Србија у томе има велику подршку швајцарских, немачких и аустријских партнера.

Отварању компаније присуствују и челници "Регента", амбасадор Швајцарске у Србији Урс Шмид и председник Општине Свилајнац Предраг Милановић.

"Регент лајтнинг" је швајцарска компанија, са седиштем у Базелу, која се бави производњом индустријске расвете и послује у Слободној зони Свилајнац. Компанија послује у Свилајнцу од пролећа 2020. у закупљеном простору површине 1.000 квадратних метара са тридесетак запослених.

Нова фабрика површине око 6.500 квадратних метара је саграђена у склопу прве фазе изградње "Регентових" постројења, док је план да се у другој фази изгради још једна хала са додатних 6.000 квадрата.

Извршни директор компаније Јерг Штајмајер најавио је да ће у прве четири године пословања у Свилајнцу уложити четири милиона евра.

"Регент" тренутно у Свилајнцу запошљава више од 80 радника, а план је да по завршетку друге фазе инвестирања запосли више од 250 радника.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија у новоотворену фабрику у Свилајнцу уложила мало новца, али да су се власници, односно швајцарска компанија "Регент", определили за овај пројекат јер су видели да имају посла са озбиљним и одговорним људима.

Он је то рекао на отварању фабрике "Регент лајтнинг" и додао да се тако код инвеститора не представља само једно место, већ цела Србија као добро место за улагање.

Према његовим речима, битно је да постоји принцип марљивости и да се учи сваког дана.

"Ако у томе успемо, то ће бити нешто чиме се поносимо: радна етика, жеља да напредујемо. То су велике особине. Свако може да подигне фабрику, али радници и послодавци су они који праве разлику", рекао је Вучић.

Додао је и да ће у фабрици за почетак бити запослено 120 радника, али да верује да ће их ускоро бити и 200.

Вучић најавио изградњу обилазнице са два моста

Председник је у Свилајнцу најавио да ће се врло брзо кренути у реализацију обилазнице са два моста преко Ресаве и Мораве, који неће коштати мање од 25, а можда и 25 милиона евра, али ће, навео је, веома значити за све општине у окружењу Свилајнца, па и за Јагодину.

У плану је, рекао је председник обраћајући се окупљеним грађанима, завршетак изградње канализације за целу општину, за шта ће бити потребно 55 милиона евра, изградња водоводне мреже и затварање базена.

После тога Свилајнац ће изгледати другачије, рекао је председник окупљеним грађанима.

"Далеко смо од Швајцарске, али морамо да радимо и да јој се приближавамо, заједнички много тога можемо и само тако Србија може да иде напред", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће од свега најављеног нешто бити изграђено ове године, а нешто у најкраћем могућем року следеће године.

"Више тога смо реновирали и изградили, а када то завршимо, разговараћемо о већим платама, пензијама и како да вратимо наше људе на своја огњишта, јер ће и овде моћи да живе од пристојног рада", истакао је Вучић.

Позвао је грађане да помогну у томе, јер, како је рекао, све што радимо радимо за нас, али и за нашу децу.

Наставиће се и са обновом многих храмова, од којих су неки већ обновљени, а и Основна школа "Јован Јовановић Змај" је последња у овом крају која се обнавља.

Председник је захвалио грађанима Свилајнца на подршци и на томе што су разумели да је за све ово неопходан рад, труд и енергије.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво