Последња права прилика за "Јат"

Тендер за приватизацију националне авиокомпаније биће расписан до краја јула. Мада још није завршена процена вредности "Јата", генерални директор каже да би то могло бити 200 милиона евра.

Генерални директор "Јат ервејза" Саша Влаисављевић оценио је да је то "последња права прилика" за продају "Јата" јер кретања у светској авиоиндустрији "немају повољан тренд".

Са оваквом ценом авиогорива, која је у протеклих годину дана више него удвостручена, све светске компаније већ на крају сезоне могу да буду у великој кризи.

"А ако имају своје проблеме онда неће бити заинтересовани за улагања у неке друге компаније, које су исто тако у проблему", указао је он.

Пролетос је за куповину "Јата" било заинтересовано пет-шест великих компанија, међу којима је био и руски "Аерофлот", али да у овом тренутку Влаисављевић то не може да потврди, оценивши да ће за неколико месеци постојати више компанија у Европи које ће моћи да се купе за један евро.

Према његовим информацијама, вредност "Јата" могла би бити преко 200 милиона евра, што, такође, иде у прилог томе да је за запослене у компанији боље да узму акције него готов новац, као што је раније најављивано.

Из Министарства економије је најављивано да ће уместо акција, грађани, запослени и бивши запослени у "Јату" добити готов новац да не би био прекршен европски "споразум о отвореном небу", као и да је цена 100 одсто капитала "Јата" 150 милиона евра.

Представници министарства најављивали су и да би на тендеру требало да буде продато 51 одсто капитала "Јата", са могућношћу да то буде повећано на 75 одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи