Читај ми!

Сарадња Института за вештачку интелигенцију и "Kонтинентала"

Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију Србије и мултинационалне компаније "Kонтинентал" потписале су Споразум о сарадњи који је први званични уговор недавно основаног института са привредом.

Споразум је у име Института потписао Дубравко Ћулибрк, оценивши да је то веома важан корак за Институт, јер омогућава будућим истраживачима да од самог почетка у фокус својих истраживања ставе проблеме који имају велики практични значај.

"Нашим истраживачима је на овај начин омогућено да своја знања преточе у комерцијална решења што ће утицати на развој вештачке интелигенције, али и пружити подршку иновативним глобалним компанијама које су активне у Србији. Вођени заједничком визијом сигуран сам да ћемо унапредити област вештачке интелигенције у Србији", истакао је Ћуулибрк.

У име компаније "Континентал Аутомотив Србија" споразум је потписао директор Саша Хоринга истакавши да се у аутомобилској индустрији све више користе решења из области вештачке интелигенције, посебно кад је реч о аутономној вожњи.

"Наша визија у 'Континенталу' је да диктирамо трендове и да будемо најбољи у ономе што радимо а наши инжењери то већ јесу. Срећни смо што започињемо сарадњу са Институтом за вештачку интелигенцију Србије и сигурни смо да ћемо заједно бити још успешнији на међународном тржишту", нагласио је Хоринга.

Научноистаживачка и пословнотехничка сарадња подразумеваће, између осталог, и реализацију заједничких пројеката, развој производа и производних програма и заједнички рад на комерцијалним пројектима које финансира Европска унија.

Институт са седиштем у Новом Саду у марту ове године основала је Влада Србије на основу иницијативе из Стратегије развоја вештачке интелигенције за период од 2020-2025.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво