Читај ми!

Вучић о "Геоксу": До 15. септембра доносим решење у Врање

Председник Србије Александар Вучић рекао је да планира до 15. септембра да оде у Врање и да до тада долази решење за Врањанце после одласка "Геокса".

Биће још једна или две фабрике тог типа, а ово је било најтеже за нас, рекао је Вучић у Скопљу одговарајући на новинарско питање о томе да Србија субвенционише долазак инвеститора који после тога одлазе као што је "Геокс".

Каже и да је једна немачка компанија заинтересована да запосли 300 људи и да ће имати веће плате него у "Геоксу", а да после тога остаје да се збрине још 400 људи.

Вучић је рекао да је политика субвенција изванредна политика и да захваљујући њој сви у Србији имају веће плате, као и да без ње не би било ни успеха земље.

"То је политика која доноси раст и запосљава људе, доноси стабилност и прави разлику у односу на све друге и у стопи раста. Све смо направили том политиком привлачења инвеститора" указао је Вучић.

Он је оценио да је увек боље улагати новац у фабрике него нешто друго, и додао да је 1.200 запослених у "Геоксу" протеклих година ипак имало плате, мада су оне биле недовољне и мање него у "Јумку" .

"Решићемо проблем људима у Врању и долазимо ускоро са решењима", најавио је Вучић.

Поновио је да би и он урадио исто што и бивши председник Борис Тадић који је направио договор са "Геоксом".

"Да сам био на његовом месту исто бих урадио. Рекао бих реномирани инвеститор, тако звучи", рекао је Вучић.