Читај ми!

Врањска Бања добија нови хотелски комплекс, али и петљу – искључење са Коридора 10

Другог дана посете Пчињском округу премијерка Ана Брнабић обилази Врање и Врањску Бању. У Бањи, на месту где је четрдесет година пропадао незавршени хотел, компанија "Миленијум тим" гради нови. Нови хотелски комплекс ставиће Србију на мапу бањског туризма у Европи, рекла је премијерка.

Припремају земљиште за градњу здања од 190 соба, на 40.000 квадрата, у самом центру Врањске Бање. То је прва фаза, у наредним градиће још један хотел са спа центром и кућице у шуми.

"Спа центар од 4.000 квадрата, највећи конгресни центар ван Београда, шест ресторана, шест барова, то ће бити нешто сасвим посебно, дефинитивно ће бити један од најбољих хотела у Србији, ван Београда", каже Никола Аврам, директор хотела.

Драган Сентић, председник Општине Врањска Бања каже да је веома битно то што ће 350 људи добити посао, тако да млади људи неће морати да напуштају своје место.

Први хотел, најављују, биће завршен до 2023, а остали три године касније. У изградњу ће бити уложено 90 милиона евра.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, каже да овај пројекат мења читаву перспективу Врања.

"Замислите колико ће порасти овде вредност некретнина, земље, па и у самом граду Врању, колико ће људи који су из Врања и Врањске Бање самим тим бити богатији. Ово је прекретница, зато сам толико узбуђена и зато ми је толико драго и зато сам желела да дођем и зато толико браним овај пројекат од свих напада, и свих лажи. Дакле, мени је невероватно, људски не могу да разумем како неко може да нападне овај пројекат", каже Брнабићева.

Врањска Бања ће добити и петљу, искључење са Коридора 10.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи