Читај ми!

Одговорно и одрживо пословање за добро целе заједнице

Одговорним и одрживим пословањем и стратешким приступом темама важним за друштво, компанија "Делез Србија" је и у претходној години постигла значајне резултате и допринела напретку у области заштите животне средине, подршке локалној заједници, донирању хране, унапређењу задовољства и услова рада запослених, као и у области здравије исхране.

Кроз пројекат свакодневног донирања воћа и поврћа, уз развој дигиталне платформе за донацију хране "Тањир по тањир", компанија која је и највећи донатор "Банке хране Београд" показала је стратешку посвећеност пружању подршке локалној заједници.

Само у 2020. години донирана је 871 тона воћа и поврћа за више од 64 хуманитарне организације са више од 7.500 корисника, као и 190 тона воћа и поврћа за исхрану животиња.

Компанија која је отворила први супермаркет са еколошким системом расхладе наставила је са имплементацијом иновативних технолошких решења у својим радњама - имплементација угљен-диоксид расхладног система и пропанских витрина у Shop&Go радњама, као и инсталација ЛЕД расвете.

Ови процеси, уз куповину зелене електричне енергије, омогућили су да се емисија угљен-диоксида по метру квадратном продајног простора смањи са 820 на 572 килограма, што представља смањење емисија угљен-диоксида од 30 одсто у односу на годину пре.

Додатно, потрошња енергије по метру квадратном продајног простора смањена је са 887 киловат часова по метру квадратном на 849, што је смањење потрошње енергије од 4,28 одсто.

"Све стратешке одлуке које доносимо утемељене су на томе да чинимо добро људима и планети. Верујемо да све што је здраво и одрживо треба да буде доступно свима. Због тога се трудимо да поред глобалних иницијатива покренемо и локалну заједницу у којој послујемо и да заједно чинимо добро за нас и наше породице, за нашу животну средину. То свакодневно реализујемо кроз промовисање здравије исхране, допринос борби против климатских промена, донирањем хране, одговорном елиминацијом отпада, транспарентношћу и одрживошћу производа. Само на тај начин изаједничким снагама идемо ка остварењу заједничког циља", истакла је Милана Јевић Гледовић, потпредседница правних послова и заштите ресурса компаније "Делез Србија".

Стратешка одлука компаније "Ахолд Делез" је да до 2025. године сва пластика у оквиру приватне робне марке буде у потпуности рециклабилна, компостабилна или поново употребљива, а циљ је потпуна елиминација пластике за једнократну употребу.

Компанија "Делез Србија" у претходној години рециклирала је 11.500 тона отпада. У оквиру иницијативе за одговорно збрињавање опасног отпада од потрошача прикупљен је 871 килограм батерија који је даље адекватно збринут и послат на рециклажу.

Задовољство запослених у компанији порасло је за пет процентних поена у 2020. години према годишњем истраживању у коме је учествовало 90 посто запослених у Србији, док је у циљу додатне едукације и развоја запослених уложено 86.725 часова.

Реализована су и два Талент програма за младе "Find Your Place @Delhaize" и "Retail Management Traineeship" за које су удвостручене пријаве у односу на 2019. годину.

"Делез Србија" наставила је имплементацију додатног нутритивног обележавања производа "Nutri Score" на производе приватне робне марке, а 48,52 одсто од укупно продате хране приватне робне марке су здравији производи, што представља повећање од 8,3 одсто у односу на 2019. годину.

Додатно, компанија наводи и да је повећан проценат производа приватне робне марке са сертификатом одрживости.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво