Читај ми!

Нордеус продат америчкој компанији за 378 милиона долара

Српска компанија која се бави креирањем видео-игара за мобилне платформе Нордеус продата је америчком "Тејк ту интерактив софтвер" за 378 милиона долара.

Америчка компанија "Тake-Тwо Interactive Software" ће платити 225 милиона долара унапред у кешу и деоницама у вредности од 90 милиона долара, али коначна цена би могла да достигне 378 милиона долара, преноси портал Бизнисвајр.

Оснивачки тим "Нордеуса" примиће накнаду за акције и наставиће да води компанију.

Део у готовини ће бити финансиран из сопствених средства америчке компаније.

Из "Нордеуса" су на свом Твитер налогу написали да су усхићени јер постају део "Тејк ту" породице.

"Сазнали смо да делимо заједничке вредности, визију и културу. Узбуђени смо што своје производе и свој рад носимо локално са њима, јер настављамо са циљем да Србију поставимо на глобалну мапу гејминга", истиче се у објави "Нордеуса".

Како наводи Бизнисвајр, преузимање компаније "Нордеус" за "Тејк ту" значи јачање њеног мобилног пословања након аквизиција "Соушал поинта" и "Плејдотса" 2017. године.

Основана 2010. године, "Нордеус" је компанија за видео-игре на мобилним платформама са седиштем у Београду.

Најпознатија по "Топ елевену", најуспешнијој светској игри у категорији фудбалских менаџера на свету са преко 240 милиона регистрованих корисника.

"Топ елевен" пружа играчима платформу за стварање и управљање сопственим фудбалским клубовима, истовремено их водећи кроз свакодневна такмичења са глобалном заједницом.

"Нордеус" воде његови суоснивачи, Бранко Милутиновић (извршни директор), Милан Јововић (генерални директор), Иван Стојисављевић (технички директор) и Томислав Михајловић (генерални директор), који ће и даље надгледати приближно 180 запослених у студијима након што их је преузела компанија "Тејк ту", указује Бизнисвајр.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво