Момировић: С еколошком инфраструктуром Стара Пазова и Инђија више неће имати проблем отпадних вода

Морамо да изградимо надвожњаке преко будуће брзе пруге Београд-Нови Сад да би људи у локалу имали несметане комуникације, и док то не буде готово пруга неће бити пуштена, поручио је у Бановцима министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић. Најавио је програм великих инвестиција у еколошку инфраструктуру који ће Старој Пазови и Инђији донети постројење за прераду отпадних вода и 55 километара канализационе мреже.

"Ми градимо пругу која ће бити најбржа у источној Европи. Не смемо да дозволимо да то дезавуише комуникације на локалу, морамо да изградимо надвожњаке. Пре две-три недеље смо били у Батајници и смирили смо људе, објаснили им да нећемо пустити брзу пругу док не изградимо надвожњак, док вама не омогућимо комуникацију", рекао је Томислав Момировић током обиласка радова на надвожњаку у Старој Пазови и пута ка Бановцима.

Додао је да се на потезу од Београда до Новог Сада ствара 65 одсто бруто друштвеног производа Србије и да зато локалне саобраћајнице не смеју да буду запуштене.

"Није нама циљ да онемогућимо слободан проток људи у Старој Пазови и Батајници и свуда на потезу од Београда до Новог Сада, јер ми ово све радимо због грађана", нагласио је Момировић.

Министар је додао да је урађен и програм великих инвестиција у еколошку инфраструктуру који ће Старој Пазови и Инђији донети постројење за прераду отпадних вода и 55 километара канализационе мреже.

"Ако брзо завршимо пројектовање, ако решимо све имовинско-правне односе ми то можемо да урадимо за годину и по до две године, и Стара Пазова и Инђија више неће имати проблема са отпадним водама. Ми смо решени да у наредних пет година 80 одсто отпадних вода пречистимо", истакао је Момировић.

Изузетно важна изградња канализационе инфраструктуре

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић оценио је да је најава изградње канализационе иснфраструктуре изузетно важна за грађане двеју општина.

"То је нешто најлепше што смо могли чути. Захваљујем министру, целој Влади и, пре свега, председнику Александру Вучићу који је увек имао разумевања за Стару Пазову и довео велики број компанија овде. Ми смо 2012. имали око 9.500 грађана у сталном радном односу, а сада је 25.000 људи запослено", нагласио је Радиновић.

додао је да се припрема документација за реконструкцију пута Стари Бановци-Крњешевци који повезује аутопутеве Е75 и Загреб-Београд, и да ће за месец дана бити расписан конкурс.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи