Mатићева и британски министар за извоз: Споразум о партнерству, трговини и сарадњи приоритет

Споразум о партнерству, трговини и сарадњи Србије и Велике Британије треба да обезбеди континуитет сарадње између две земље и у политичком и у економском делу, сагласили су се министарка трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић и министар за извоз Велике Британије Грејам Стјуарт.

Овим споразумом се, наводи се у саопштењу, дефинишу будући трговински односи две земље пошто Споразум о стабилизацији и придруживању између Европских заједница и њихових држава чланица и Србије од 1. јануара ове године више није правни основ за регулисање билатералне трговине двају земаља.

Министарка Матић захвалила је министру Грејему на залагањима да се преговори у вези са усаглашавањем текста Споразума успешно спроведу, подсетивши на значај очувања претходно успостављеног нивоа сарадње у свим областима.

"Робна размена је у протеклих десет година дуплирана и од 2017. године премашује износ од пола милијарде евра" рекла је Матићева

Додала је да је потписивање овог споразума приоритетно за јачање укупне сарадње две земље, као и за наставак и раст пословних активности извозника и увозника без новонасталих оптерећења.

Министар Грејем Стјуарт је истакао да су две земље на прагу потписивања споразума који ће ојачати њихово партнерство и унапредити трговинске односе.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво