Читај ми!

Вучић: Добио сам обећање да ће ауто-пут Рума–Шабац бити готов до октобра 2023.

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на новом мосту преко Саве код села Мачвански Причиновић, будућег ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница.

Александар Вучић је у разговору са представницима азербејџанске компаније "Азвирт" затражио да се убрзају радови, а посебно на траси ауто-пута.

Председник је добио обећање од извођача да ће ауто-пут од Руме до Шапца бити завршен до краја септембра или почетка октобра 2023. године, а брза саобраћајница од Шапца до Лознице до краја октобра 2024. године.

"Извођач је скратио рокове за годину и три месеца, што је велика ствар", додао је Вучић.

Вучић је рекао да "Азвирт" добро ради и да је задовољан како се одвијају радови на изградњи новог моста додајући да је јако важно да се што пре заврши тај путни правац.

"Ово је веома важно за грађане овог дела Србије. Ауто-путеве градимо како би грађани имали од тога корист", нагласио је Вучић.

Обиласку радова присуствују и министар грађевинарства Томислав Момировић, директор "Коридора Србије" Александар Антић, в. д. директора "Путева Србије" Зоран Драбоњак.

Овај објекат путне инфраструктуре имаће 28 стубова и биће дуг нешто више од 1,3 километра.

Читава саобраћајница од Руме до Лознице биће дуга 77 километара, и имаће велики значај за развој привреде овој дела Србије.

Уговорена цена радова је 467,5 милиона евра, а радове изводи азербејџанска компанија "Азвирт" са домаћим подизвођачима.

Антић је током посете градилишту у фебруару ове године изјавио да ће до краја марта бити завршене сви неопходне припреме како би извођач могао да буде уведен у трасу будућег пута од Руме ка Шапцу.

"Азвирт" је на изласку из Хртковаца већ изградио камп за смештај радника који ће радити на овој деоници будућег ауто-пута.

На ову саобраћајницу надовезиваће се ауто-пут од Новог Сада преко Фрушке горе до Руме дуг 45,4 клилометра, тако да ће највећи град у Војводини имати најбржу друмску везу са западном Србијом и Републиком Српском, односно Босном и Херцеговином.

Правац Рума–Шабац–Лозница од 77 километара ће заједно са Фрушкогорским коридором бити нова саобраћајница од укупно 122,4 километра нове саобраћајнице.

Новим коридором од Београда до Шапца ће се стизати за највише 40 минута, а до Лознице за сат и 15 минута.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво