Читај ми!

Бања Златар продата за два и по милиона евра

Бањски комплекс Златар у Новој Вароши продат је, потврдио је директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић, а уговор с новим власником, фирмом Метал Инвестментс Јуроп д.о.о из Београда, оверен је 9. фебруара у Пријепољу.

Купац је уговорену цену платио неколико дана након потписивања уговора, а реч је 2.546.000 евра, што је за око 200.000 евра више од почетне цене.

Уплатом је купац испунио услов да преузме власништво над некада познатим центром за превенцију, лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних обољења.

Бањски комплекс је више пута оглашаван за продају. Први пут у октобру 2019, када је почетна цена била 3,9 милиона евра. Касније је она смањивана, да би на четвртом огласу из октобра прошле године, по коме је и продат, износила нешто више од 2,3 милиона евра.

Комплекс Златар је саграђен на 1.235 метара надморске висине, а због огромних дугова је затворен пре десетак година, после чега је прешао у власништво Владе Србије и Фонда за пензијско-инвалидско осигурање запослених.

Како наводи лист Варошке новине, "Метал Инвестментс Јуроп" је, осим комплекса чија је површина 12.298 квадрата, куповином добио и више од четири хектара земљишта на најлепшем делу планине.

Лист наводи и да је објекат у међувремену доста пропао али и да би стање требало да се поправи, будући да се очекује да до лета почне његово реновирање.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара