Читај ми!

Немачки инвеститор стиже у Ваљево, нада за излазак из стагнације

Гради се брза саобраћајница која ће Ваљево спојити са ауто-путем, а током лета биће постављен камен темељац једне немачке фабрике. Преговара се са још једним немачким инвеститором.

"Аустротерм", "Горење", италијански "Вали". Чинило се 2003/04. године, да Ваљевци имају чаробни штапић за стране инвестиције. Али, није било тако. Прошле су онда године без страних инвеститора у Ваљеву.

Вест да ће се овог лета градити немачка фабрика са 500 запослених, обрадовала је и председника Србије. Честитао је Ваљевцима.

У привредној зони града додатно уређују инфраструктуру- граде саобаћајницу да спремно дочекају немачког инвеститора, чије име не откривају.

"Најава нових инвестиција представља сјајне вести за Ваљево и пре свега посебна захвалност председнику Александру Вучићу и целом тиму који је на томе радио и омогућио нове развојне шансе за Ваљево. Имамо једног инвеститора који је потврдио долазак у Ваљево и имамо другог који је показао озбиљну заинтересованост и са којим смо тренутно у преговорима. Тиме да кажем почиње једно ново поглавље у животу Ваљева", наводи градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Доласком немачких фабрика у Ваљево, град са 4.400 незапослених, решиће све своје проблеме.
Држава Ваљевцима гради и брзу саобраћајницу. Биће дуга 18,3 километра. Коштаће 158 милиона евра.

"Изградња брзе саобраћајнице је стратешки важан пројекат за град Ваљево. Значај је свакако повезивање са ауто-путем Милош Велики односно брже и безбедније повезивање и оно што је јако важно то је отварање Ваљева ка остатку Србије. Највећи значај свакако је у томе што Ваљево постаје интересантније за нове инвеститоре", додаје Гојковић.

После две деценије привредног стагнирања, "нова ера и нови век су пред Ваљевом".

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво