Читај ми!

"Ер Србија" почела да лети за Женеву

"Ер Србија" је летом ЈУ 470 авионом ербас А319, успоставила директне летове на новој линији између Београда и Женеве. Српска национална авио-компанија планира да до своје друге дестинације у Швајцарској саобраћа два пута недељно, понедељком и петком.

Инаугурациони лет је дочекан традиционалним поздравом "воденим топовима" на Међународном аеродрому Женева, који је по броју путника други по величини у Швајцарској, после ваздушне луке у Цириху. Поводом првог лета уприличена је свечана церемонија са симболичним пресецањем врпце, којој су присуствовали представници "Ер Србије" и Међународног аеродрома Женева.

Аеродром на који слеће српски национални авио-превозник удаљен је четири километра од центра Женеве, са северном границом дуж граничног прелаза између Швајцарске и Француске, што омогућава улазак у обе земље директно са аеродрома.

"Радује нас што смо, упркос тренутним околностима, додатно проширили мрежу дестинација и допринели још бољој повезаности између Србије и Швајцарске. Имајући у виду да више од 30.000 српских држављана живи у западној Швајцарској и суседној Француској, препознали смо потребу за увођењем ове руте како бисмо им омогућили лакши приступ и бољу конекцију са домовином", изјавио је Јиржи Марек, директор за комерцијалу и стратегију "Ер Србије".

Путници "Ер Србије" повратну авио-карту до Женеве могу пронаћи по цени почев од 52 евра, уз додатних 50 одсто попуста на карте за децу. Познати монденски град, смештен на највећем европском језеру, планиран је као једна од шест најављених нових дестинација претходне године, од чега се привремено одустало због пандемије коронавируса.

Летови понедељком ће омогућити добру повезаност из Женеве ка другим дестинацијама до којих српска национална авио-компанија лети средином дана, као што су Атина, Истанбул, Ларнака, Москва, Подгорица, Сарајево, Скопље, Софија, Солун, Тирана и Тиват.

"Ер Србија" препоручује свим путницима који разматрају да путују у Женеву да са дипломатско-конзуларним представништвима Швајцарске претходно провере да ли им је, у складу са најновијим мерама, дозвољено да тамо отпутују.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи