Читај ми!

За "Тојо тајерс" у Инђији 41 милион евра државне помоћи

Државна помоћ за реализацију инвестиционог пројекта "Тојо тајерс" од 41 милион евра усклађена је са правилима, констатовала је Комисија за контролу државне помоћи (ККДП).

Како се наводи у документу објављеном на интернет страници ККДП, средства и подстицаји за ову инвестицију у Инђији ће бити додељена преко Министарства привреде, а Влада Србије за то је дала сагласност.

Додела средстава подстицаја од 41 милиона евра ради подршке за реализацију инвестиције изградње и опремања фабрике за производњу гума на територији општине Инђија где ће до краја 2023. године бити запослено најмање 523 нових радника на неодређено време.

За инвестицију у Инђији компанија "Тојо тајерс Србија" претходно је добила и субвенцију од три милиона евра кроз додељивање 637.455 квадратних метара државног земљишта без накнаде.

Укупна инвестииција је "Тојо тајерс Србија" је 382,7 милиона евра а најмање четвртина улагања мора бити финансирано из средстава која не садрже било какву државну помоћ.

Обавеза је да се новоотворена радна места повезана са инвестицијом као и инвестиција задрже на територији Инђије најмање пет година од дана завршетка инвестиционог пројекта.

Инвеститор се обавезује да не смањује број запослених на неодређено време испод 526 у периоду пет година од дана завршетка инвестиције

"Тојо" се развија од 1945. године, а бави се производњом гума уз 7 фабрика и у четири фабрике аутомобилских делова док у корпорацији ради 12,8 хиљада радника.

Производња гума Тојо, Нитио и Силверстон чини 85 одсто укупне продаје компаније "Тојо", а гринфилд инвестиција у Србији биће центар за производњу пет милиона гума годишње за европско и тржиште Русије.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво