Читај ми!

Михајловићева са амбасадором Француске о унапређењу сарадње у области енергетике

Сарадња у области зелене енергетике, обновљиви извори енергије и енергетска ефикасност биле су теме данашњег састанка потпредседнице Владе Србије и министарке рударства и енергетике, Зоране Михајловић, с амбасадором Француске у Србији Жан-Лујем Фалконијем, наводи се у саопштењу.

"Имали смо сјајну сарадњу у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и верујем да и у енергетском и рударском сектору можемо направити резултат кроз заједнички рад и размену знања, с обзиром на напредак који Француска остварује посебно када је реч о обновљивим изворима енергије, енергетској ефикасности и употреби нових зелених технологија. Министарство је отворено за сарадњу са француским компанијама које су добродошле у Србију", поручила је Михајловићева.

Како се наводи у саопштењу, потпредседница Владе је обавестила амбасадора да Министарство припрема измену неколико важних закона у овом сектору, као и израду новог закона о обновљивим изворима енергије и изразила интересовање за сарадњу са француском Агенцијом за развој, која може бити важан партнер, посебно када је реч о енергетској ефикасности и формирању Фонда за енергетску ефикасност.

Додаје се да је амбасадор Фалкони изразио задовољство због именовања Михајловићеве за министарку рударства и енергетике, истакавши да је реч о веома значајним секторима, те да су француске компаније заинтересоване за сарадњу, нарочито када је реч о обновљивим изворима енергије.

"Француска је добро позиционирана по питању зелене енергије и обновљивих извора, нарочито када је реч о геотермалној енергији и ветропарковима, за које смо заинтересовани да развијамо и у Србији. Наставићемо да пружамо подршку пројекту „Винча", јер прерада отпада игра важњу улогу у производњи електричне енергије, као и модернизацији ЕМС-а, у шта је укључена и наша Агенција за развој", рекао је Фалкони.

четвртак, 26. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи