Читај ми!

Авио кетеринг који је надмудрио пандемију

То што нема летова не значи да нема тржишта била је девиза којом се водио менаџмент АКБ-а када је у најосетљивијем тренутку уместо затварања кренуо у ширење послова

Аеродром Кетеринг Београд д.о.о. као водећи давалац услуга кетеринга у авио сектору у Србији био је једина активна компанија на београдском аеродрому током првих месеци пандемије када је аеродром био затворен за редовни саобраћај. Компанија је радила непрекидно, практично 24 сата дневно, опслужујући летове који су допремали медицинску помоћ, карго летове, летове државних делегација и друге летове малих и великих авио превозника.

Суочивши се са великим изазовима компанија је показала изузетну способност да се снађе у деликатном времену и да покаже да може да буде позитиван пример за цео приватни сектор. 

Уместо да смањује број запослених и рапидно сече трошкове агилни директор АКБ господин Ахмед Фарук, уз подршку власника и економског визионара господина Фахда Абахусеина који представља саудијске инвеститоре, одлучио је да компанију трансформише у сервис за земаљски кетеринг и производњу хране.

Ипак, мало ко је очекивао да ће трансформација бити тако успешна и то у тако компликованим условима. Не само да су посао и радна места сачувани већ су направљени планови за раст.

Одлука да се компанија реорганизује и догради на темељима сопственог знања и искуства била је веома храбра. Као и одлука да се додатно инвестира како би се набавила неопходна опрема за другачије тржиште од дотадашњег на коме се комбиновао квалитет авионске хране са варијететима земаљског кетеринга. Менаџмент је то назвао „победничком комбинацијом" којом су загосподарили тржиштем.

Уследила је веома успешна сарадња АКБ-а и компаније Меркатор, великог регионалног продајног ланца у оквиру које су на тржиште Србије лансирани нови супериорни производи који су се на тржишту наметнули својом изузетношћу, квалитетом и приступачном ценом.

Ова успешна трансформација на српском тржишту привукла је пажњу свих који сада пажљиво прате да ли ће АКБ успети свој нови приступ да пласира у целом региону, а оцена аналитичара је да је за то потребно да наставе да са храбрим одлукама које искачу из рама уобичајеног пословања у сектору авио кетеринга.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи