Читај ми!

Г-20: Мултитрговински систем важнији него икад

Лидери 20 индустријски најразвијенијих земаља света навели су, у завршном закључку са самита, да је мултилатерални трговински систем сада важнији него икад због кризе изазване пандемијом коронавируса. Директорка ММФ-а Kристалина Георгијева позвала је на хитну и ефикасну примену новог плана Г20 помоћи сиромашним земљама за решавање проблема дугова погоршаним због пандемије, али је навела да је помоћ потребна и другим земљама.

Лидери Г-20 обећали су да ће тржишта бити отворена и да ће се постићи фер и стабилно трговинско и инвестиционо окружење, преноси Ројтерс.

Г-20 такође позива Међународни монетарни фонд да настави да тражи додатна средства која би могла да помогну његовим чланицама које се боре са кризом.

Поручили су и да су одлучни да подрже афричке земље у превазилажењу кризе изазване коронавирусом, укључујући истраживање одрживијих опција финансирања.

Такође су навели да борба против климатски промена представља све већи изазов и да је Г-20 посвећена остваривању еколошки одрживе будућности.

Георгијева позива на примену оквира о помоћи сиромашнима

Директорка Међународног монетарног фонда Kристалина Георгијева позвала је на хитну и ефикасну примену новог плана Г20 помоћи сиромашним земљама за решавање проблема дугова погоршаним због пандемије коронавируса, али је навела да је помоћ потребна и другим земљама.

"Од кључног значаја је да се овај Оквир хитно и ефикасно примени", рекла је Георгијева у саопштењу после обраћања лидерима Групе 20 најјачих светских економија, преноси Ројтерс.

Георгијева је рекла да се мора помоћи и другим земљама које нису обухваћене Оквиром о помоћи када је реч о задуженим земљама, тако да њихове економије могу да постану отпорније.

Оквир о решавању проблема дуга који су усвојили лидери Г20 односи се на 73 земље којима се омогућује привремено замрзавање билатералних потраживања.
 

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи