Читај ми!

Михајловић: Инвестиције "Зиђина" међу најважнијим у земљи

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је са Ђан Симингом, генералним директором компаније "Сербиа Зиђин копер", већинским власником РТБ-а Бор, који је истакао да та компанија планира да инвестира у Србију 1,26 милијарди долара, док укупне планиране инвестиције те и компаније "Зиђин мајнинг" износе преко три милијарде долара.

Михајловићева је истакла да је реч о једној од најважнијих инвестиција у земљи, наводи се у саопштењу.

Мнистарка је захвалила амбасади НР Kине, са којом је остварена успешна сарадња и добри резултати у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, и изразила уверење да ће се тако наставити и у Министарству рударства и енергетике.

"Министарство је отворено и ту да вам буде подршка 24 сата, седам дана у недељи. Од вас очекујем да дефинишете стратегију развоја обе компаније, уколико је немате очекујем да то припремите, јер је инвестирање и у "Зиђин копер" и у "Зиђин мајнинг" за нас од изузетног значаја", истакла је министарка.

Поручила је да ће подржати текуће пројекте и инвестиције "Зиђин копера" и планове за заштиту животне средине.

"Желимо да се пројекти спроводе брже и ефикасније, јер свима нам је стало до тога да имамо што више успеха и да направимо добре резултате. Ми смо партнери у овом послу и оно што радимо хоћемо да буде брже и ефикасније, то је у интересу и наше државе и компаније", нагласила је министарка рударства и енергетике.

Ђан Симинг је захвалио на подршци Владе и Министарства на пројектима које компанија реализује у Србији .

"До сада смо у РТБ Бор уложили 640 милиона долара. Поред активности на проширењу и санацији постројења, улажемо у заштиту животне средине и унапређујемо услове и безбедност на раду. Засадили смо више од 56.000 садница у индустријској зони, а за 88 одсто смањили повреде на раду у овој години", рекао је Ђан Симинг. 

Према његовим речима "Зиђин копер" је мултинационална компанија, која послује у 10 земаља света, а у Kини је једна од највећих база за производњу зелене енергије. 

"Заштита животне средине један је од наших приоритета и на томе радимо и у Србији. Ваша подршка у ефикаснијој реализацији пројеката нам је важна", навео је Ђан Симинг. 

На састанку је, између осталог, било речи о тренутним пројектима - проширењу капацитета на површинском копу Велики кривељ и активностима на изградњи новог флотацијског постројења на површинском копу Јужни ревир, Мајданпек.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво