Читај ми!

Предузетница Тијана Миловановић из Врања награђена за допринос социјалном предузетнишву

Удружење пословних жена Србије додељује награду "Цвет успеха" најбољим предузетницама у више категорија. За хуманитарни допринос и подршку социјалном предузетништву награђена је власница предузећа за производњу заштитне опреме Тијана Миловановић из Врања.

Наследила је породично предузеће које три деценије опстаје на тржишту. Нови услови пословања, везани за пандемију, постављају и нове изазове, али и доводе до нових идеја. Палети заштитних рукавица придружио се нови пар.

"Оног момента када је проглашена епидемија у Србији цене рукавица и маски су вртоглаво скочиле на тржишту, што је у мени изазвало разочарање и револт. Дошли смо на идеју да произведемо нови модел, тање, вишекратне рукавице које могу да се користе у свакодневним личним и пословним активностима", каже Тијана Миловановић, предузеће "Украс".

Нове заштитне рукавице нису биле у продаји, поклањане су трговцима, фармацеутима, пријатељима. У два погона у Лепеници годишње произведу 350.000 пари рукавица за грађевинску, металопрерађивачку, дрвну индустрију.

"Одржавање машине, да не стане, водимо рачуна да се повежу конци, да не узлази фелер рукавица", наводи Оливера Јовановић, радница.

Радник Дејан Јовановић каже да предузеће "Украс" не значи само њима запосленима, већ целом селу. "Ту остаје новац који зарадимо, живот нам значи", додаје Јовановић.

Тијана Миловановић је и председница Удружења пословних жена Врања, помогла је у изради 250 бизис планова женама из социјално угрожених категорија.

"Сиромаштво и породични проблеми лица из социјалних категорија често затворе у љуштуру пропадања, та лица треба охрабрити, помоћи им да се подигну са дна, да створе здраво, социјално предузеће које ће одрживо да послује", поручује Миловановићева.

У Србији има око 4.000 социјалних предузећа, у Врању два послују по тим принципима, настала су од удружења грађана.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи