Читај ми!

Jaпански лист: "Нидек" улаже готово две милијарде долара у изградњу фабрике у Новом Саду

Јапанска групација "Нидек Корпорејшен" уложиће 1,9 милијарди долара у изградњу фабрике мотора за електрична возила у Србији, пише токијски пословни дневник "Никеи".

Погон у Србији постаће један од највећих производних центара јапанске компаније у Европи, који ће достићи годишњу производњу између 200.000 и 300.000 јединица до 2023. године.

Председник јапанске компаније Јун Секи је у септембру био у посети Србији и том приликом је разговарао о могућем улагању са председником Александром Вучићем.

"Нови Сад изабран је као локација која највише погодује нашој компанији а и услови које нуди локаклна самоуправа су добри. Имамо компаративне предности у односу на неке друге локације у Европи", рекао је Насуки Тукојама, конструктор компаније "Нидек".

"Нидек" је водећа јапанска компанија у области производње електричних мотора и има највећи удео на глобалном тржишту за мале вретенасте моторе који напајају хард-диск погоне.

"Мотори ће се производити не само за аутомобиле, већ и за доставна возила виљускаре и остала грађевинска возила. За почетак ићи ће се њиховом склапањем. а касније освајањем целе производње", навео је Тукојама.

Ова компанија има има 296 подружница које се, поред Јапана, налазе широм Азије, Европе и Америке.

Запошљава неколико дестина хиљада радника а циљ је приблизити се великим европским произвођачима аутомобила и ценом и квалитетом који не могу тако брзо да изграде нове погоне.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво