Читај ми!

Икеа ће давати попуст у замену за половни намештај

Компанија ће на неким тржиштима испробати шему "старо за ново" током новембра и децембра са циљем да смање загађење и дају половном намештају "нови живот".

Ако сте купили Икеин намештај, будите веома пажљиви према њему јер би могао да вам донесе значајан попуст када одлучите да га замените.

Шведска компанија најавила је да ће у 27 земаља од 27. новембра до 3. децембра, дакле у време такозваног предбожићног купохоличарског "црног петка", откупљивати половни намештај сопствене производње у замену за ваучере за куповину у Икеинин продавницама.

У зависности од стања у којем се намештај налази, даваће се попуст од 30 до 50 одсто с тим да се програм углавном односи на намештај који се користи унутар куће, не на баштенски.

Најбоље ће пролазити намештај без икаквих оштећења, а купац треба сам да га донесе у робну кућу на процену.

Намештај који је у добром стању биће понуђен на продају по посебним условима, део ће се донирати пројектима од значаја за друштво, остало ће се рециклирати.

Циљ програма је да се смањи загађење које настаје због бацања искоришћеног и нежељеног намештаја, као и да се половном Икеином намештају који је у добром стању омогући "нови живот".

Сличне шеме већ се примењују на тржиштима Аустралије, Белгије, Шведске, Француске и Јапана.

Икеа у Србији спроводи програм рециклаже под називом Друга шанса.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи