На пројектима са ДФЦ-ом радиће се 24 сата, припрема се документација

Министарство грађевианарства, саобраћаја и инфраструктуре формирало је посебан тим који ће радити 24 сата дневно на пројектима са америчком Међународном развојном финансијском корпорацијом (ДФЦ), изјавила је министарка Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић је после састанка са представницима ДФЦ-а и Ексим банке, у Клубу посланика, рекла да су велике ствари пред нама, као и да се то не односи само на повезивање са Приштином ауто-путем Ниш - Мердаре - Приштина, као и железницом, већ и на регионалне пројекте на којима ће се радити.

Истакла је да је данас одржан први радни састанак са ДФЦ-ом, као и да ће то министарство наставити да припрема пројектну документацију како би што пре уследила и реализација.

"Желимо врло брзо да имамо реализацију пројеката и резултате које ћемо понудити грађанима", нагласила је Михајловићева.

Пренела је новинарима да су на састанку били и представници Коридора Србије, Путева Србије и српских железница и да су разговрали, пре свега, о томе како да се унапреди инфраструктура, као и о пројектима које су договорили председници Србије и САД, а који ће повезати регион.

Годфри: Спремни смо да радимо са Министарством грађевинарства и Коридорима Србије

Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри изразио је задовољство што присуствује састанцима српских званичника са ДФЦ-ом и Ексим банком и изјавио да је Министарство грађевинарство, као и увек, састанку приступило професионално, показало спремност за рад и визију за Србију у повезивању са регионом.

Истиче да су сви планови тог министарства у складу са циљевима српског и америчког председника, Александра Вучића и Доналда Трампа, о којима се, подсећа, говорило на састанку у Вашингтону.

"Спремни смо да радимо са Министарством грађевинарства и Коридорима Србије, како бисмо имали резултате који ће унапредити животни стандард свих грађана у региону", закључио је Годфри.

Са представницима ДФЦ-а и Ексим банке данас су се одвојено састали и министар финансија Синиша Мали, гувернерка Јоргованка Табаковић и директор Kанцеларије за КиM Марко Ђурић. 

Ђурић разговарао о потенцијалима за улагања на Косову и Метохији

Марко Ђурић je разговарао са делегацијом америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) о потенцијалима за економска улагања на територији Косова и Метохије.

Ђурић је истакао да верује да би било веома значајно покренути пројекте у којима би учествовале и од којих би корист имале све етничке групе на терену.

Упознао је саговорнике са пољопривредним капацитетима на Косову и Метохији, неискоришћеним индустријским потенцијалима, могућностима развоја туризма и важношћу унапређења малог и средњег бизниса ослањањем на локалне произвођаче и људске ресурсе.

Посебну пажњу је посветио економским приликама и пословним шансама у већински српским срединама.

Ђурић је представницима ДФЦ-а, међу којима је био и директор београдске канцеларије Џон Јовановић, захвалио на спремности да уложе напоре и средства у јачање економије у централној Србији и на Косову и Метохији.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара