Влада усвојила уговор за изградњу Фрушкогорског коридора

Комерцијални уговор за изградњу Фрушкогорског коридора с кинеском компанијом ЦРБЦ, вредан 606 милиона евра, усвојен је на јучерашњој седници Владе Србије, изјавила је за Танјуг министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић је подсетила да је Србија пре месец дана добила одобрење кинеске Ексим банке, односно кинеског министарства, да је одобрен кредит за финансирање Фрушкогорског коридора.

"Све надаље су сада техничке ствари... Ми ћемо до краја године завршити пројектно-техничку документацију и верујем да ћемо до краја следеће године коначно моћи да почнемо радове на Фрушкогорском коридору", рекла је Михајловићева.

Истиче да ће почетак радова зависити и од усклађивања са средствима из буџета, јер део аванса, подсећа, даје Влада Србије, а други део иде из кредита.

Михајловићева наводи да је изградња Фрушкогорског коридора важна како би се надовезао на деоницу Рума-Шабац-Лозница.

Фрушкогорски коридор део је путног правца Нови Сад - Рума - Шабац - Лозница - граница са Босном и Херцеговином, који спаја Србију са Хрватском, Босном и Херцеговином и ширим окружењем.

Коридор ће повезати и три општине - Нови Сад, Ириг и Руму, а решиће проблем пролазака теретних возила преко Фрушке горе и кроз Ириг.

 

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се