У Врању изграђено 186 станова за безбедњаке, ускоро почетак изградње још 289 станова

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је седници Комисије за координацију активности у изградњи станова за припаднике служби безбедности, који је одржан у згради Владе Србије.

Чланови Комисије упознали су премијерку са динамиком радова на изградњи станова у градовима широм Србије и указали да су неки од тих станова завршени.

"Током месеца јуна, завршена је изградња 1а фазе у Врању – 186 станова у четири објекта. До сада је у том граду усељено 136 станова, док се ових дана очекује почетак изградње 289 станова у фази 1б. Председница владе је тим поводом најавила и скору посету Врању, како би обишла усељене породице и лично се упознала са динамиком радова који су у току", саопштено је из Канцеларије Владе Србије.

Наводи се да су радови у оквиру фазе 1б већ отпочели у Београду, Новом Саду, Краљеву и Крагујевцу.

Јавни позив за продају станова у оквиру ове фазе биће објављен 1. септембра, док ће електронска пријава почети од 1. октобра ове године, када ће се заинтересовани пријављивати за куповину станова у Београду, а потом и у осталим градовима.

"У оквиру комплетне прве фазе (1а и 1б) у Републици Србији биће изграђено близу 7.900 станова за припаднике снага безбедности у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Врању и Сремској Митровици", наводе из Владе, 

"Програм станоградње за припаднике снага безбедности инициран је крајем 2017. кад је одржана конститутивна седница владине Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности. Закон о посебним условима за реализацију пројекта изградње станове за припаднике снага безбедности, на основу којег се пројекат реализује, усвојен је у мају 2018. године у Народној скупштини".

Каже се да поред решавања стамбеног питања великог броја припадника снага безбедности, очекивани ефекат програма је и даљи раст грађевинарства и раст БДП-а, као и ангажовање домаће грађевинске оперативе и коришћење домаћег грађевинског материјала.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво