Отказано јавно надметање за део Београђанке, није било заинтересованих

Јавно надметање за део Београђанке", које је било заказано за данас, је отказано, јер није било заинтересованих купаца, сазнаје РТС.

Град Београд понудио је на продају свој део Палате Београд по почетној цени од 20,6 милиона евра. 

Право учешћа у поступку јавног надметања имају сва физичка и правна лица, а укупно је понуђено више од 19.000 метара квадратних пословних простора у овој згради.

Будући купац треба да у року од три године изведе грађевинске и занатске радове на адаптацији и реконструкцији објекта уз обавезу да неће променити намену зграде.

Град је обавезао купца да положи депозит од десет одсто процењене вредности, који може да буде и већи, уколико се на тендеру буде појавило више понуђача.

Београђанка је дуго била симбол нашег града и важила је за једну од најмодернијих зграда на Балкану. Данас прави велике губитке и нема потребе да грађани плаћају њено одржавање.

Београђанка је изграђена у периоду од 1969. до 1974. године по пројекту архитекте Бранка Пешића и једно је од најзначајнијих остварења београдске архитектуре с краја 60-их година 20. века. Са 23 спрата, у то време, представљала је највишу зграду Београда.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се