Улагање у инфраструктуру, улагање у опстанак људи у борском крају

У последњих годину и по дана држава је у Борски округ уложила преко 10 милијарди динара. Урађени су инфраструктурни пројекти, ревитализовани путеви, изграђени мостови.

Последње поплаве крајем прошлог месеца у атару села Дебели луг, у мајданпечкој општини однеле су мост који је спајао три села. Представници општине и државе обишли су радове на санацији моста и дела пута ка угроженим селима.

"Ово није неки велики проблем, врло брзо ћемо то завршити, за једно три, три и по месеца. Морамо да урадимо пројекат, он је мало дужи, месец, месец и по дана. Ово није неки велики мост, седам, осам метара, поправићемо и овај пут", каже в. д. директор ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак.

Према речима министарке грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајиловић, нема опстанка и живота у том крају уколико људи не буду имали инфраструктуру.

"Било да је она комунална, било да је саобраћајна или енергетска инфраструктура, која је неопходна да би људи могли нормално да живе", истакла је министарка.

У Борском округу приводи се крају и ревитализација пута Брза Паланка - Кладово у дужини од 23 километра, а за следећу годину се најављује почетак изградње брзих саобраћајница у Источној Србији, у вредности од милијарду и по евра.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара