Вучић видео-линком са представницима делегације ММФ-а

Председник Србије Александар Вучић разговарао је путем видео-линка са представницима делегације Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи шеф Мисије Јан Кејс Мартејн.

Двојица званичника разговарали су о спровођењу актуелног аранжмана - Инструмент за управљање политикама, у оквиру полугодишње ревизије испуњења циљева актуелног програма.

Шеф Мисије Мартејн похвалио је ангажованост председника Вучића и Владе Републике Србије, као и њихову одговорну економску политику и успешно управљање кризом током пандемије, и то у свим областима, од здравства до економије.

Двојица саговорника су констатовали да су у овом тренутку прогнозе Владе Србије за раст БДП-а за текућу годину нешто оптимистичније од процене ММФ-а.

О оправданости оптимистичних прогноза сведочи и чињеница да је Србија једна од ретких земаља у којој ММФ није кориговао почетну пројекцију стопе раста из марта ове године.

"То ће у наредном периоду, упркос негативним последицама пандемије, допринети стабилној економској ситуацији и сигурном пословном окружењу у Србији", истакао је председник Вучић током разговора и изразио очекивање да ће се контролисани раст плата и пензија наставити и у 2021. години.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво