МК Група постала већински власник "Викторије" са 67 одсто акција

Компанија МК Груп завршила је процес куповине 67 одсто акција Викторија групе, једне од највећих агробизнис компанија у Србији.

Интеграцијом компанија чланица Викторија групе: Сојапротеин, Викторија Оил, Викторика лоџистик, Лука Бачка Паланка и ВЗС Сточна храна, МК Груп је стекла статус већинског власника док досадашњи акционари, Милија Бабовић и компанија Апсара Лимитед, остају мањински власници.

Финансијски директор МК Груп Андрија Вуковић истакао је да ће богато искуство, стабилност пословања и стратешка усмереност МК Групе ка имплементирању најновијих трендова у пољопривреди допринети даљем јачању и расту Викторија групе.

Производи од соје и сунцокрета Викторија групе извозе се у преко 60 земаља света, наведено је у саопштењу МК Групе.

"Поносан сам на менаџмент МК Групе и на енергију коју су уложили у компликован процес аквизиције. Свесни смо значаја синергије капацитета и искуства МК Групе и Викторија Групе и радујемо се будућим пословним подухватима. Српски пољопривредници ће и даље у нама имати поузданог партнера, спремног да уложи знање и средства, да би обезбедио пласман домаћих производа на светска тржишта", навео је Вуковић.

Бенефит од интеграције 

Извршни директор Викторија Групе, Стефан Бабовић, нагласио је да интеграција ове компаније у састав МК Групе може да донесе само бенефит и запосленима и агросектору у Србији, али и шире.

"Настављамо досадашњу сарадњу са нашим партнерима и кооперантима. Изузетно ми је драго што је процес аквизиције завршен и што ћемо у наредном периоду моћи да се концентришемо на даље усавршавање пословних перформанси, уз велику помоћ регионалног лидера каква је МК Група", навео је Бабовић.

Викторија Груп сарађује са преко 300 пољопривредних задруга и 40.000 пољопривредника, а њени производи од соје и сунцокрета могу да се нађу у преко 60 земаља широм света, од чега чак 80 одсто одлази на тржиште Европске уније.

Компанија МК Груп, са 35 година пословања у аграру, израсла је у највећу вертикално интегрисану компанију у том сектору у Србији и једну од највећих у овом делу југоисточне Европе.

Обрађује 20.000 хектара у земљи и уједно је највећи извозник житарица у Србији.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво