Кула Београд биће готова за 15 месеци

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће Кула Београд у оквиру Београда на води, која ће бити највиша зграда у Србији са 40 спратова и видиковцем, бити отворена за 15 месеци, односно до краја 2021. године или најкасније почетком 2022. године,

"Поносан сам на ово градилиште и шта смо све урадили, већ је урађено 150.000 квадрата, а тренутно се гради 750.000 квадратних метара", навео је Вучић који је заједно са директором компаније "Игл Хилс" Мухамедом Алабаром обишао радове.

Вучић је истакао да ће то бити туристички најпосећнији објекат у Србији.

Београд на води представља понос целе Србије, а не само Београда, рекао је Вучић и истакао да је на њему присутно 2.530 радника и да је то највише радника на једном месту у целој Европи.

То Београд на води чини једним од највећих европских градилсиста и свакако у Југоисточној Европи, додао је Вучић.

Каже да Београд на води постаје из дана у дан једно од најлепших и најурбанијих у Србији.

Председник Србије каже да је мало каснио данас са обиласком радова поштос је имао нешто дужи разговор са Доналдом Туском и извинио се новинарима због тога.

Изразио је уверење да ће шопинг мол у оквиру Београда на води бити отворен већ у октобру и да још трају преговори са Луј Витоном да дође, као и да би то значило да бисмо привукли велики број европских и азијских туриста, који би ту могли да купују робу повољније. 

Додао је да ће то бити највећи шопинг мол у овом делу Европе.

Вучић је истакао да ће Кула бити нови симбол целе Србије и додао да се налазе на десетом спрату и да ће бити још четири пута толико спратова.

"То ће бити најпосећенија тачка у Београду, неће привлачити пет или шест одсто од укупне туристичке посете већ 40 или 50 одсто. Цео Београд може да се види одавде", нагласио је председник Србије. 

Алабар је истакао да је Београд на води један од најбрже растућих пројекати и градилишта на свету.

"Поставља се питање ко су они који су храбри, који изводе и релаизују овакве пројекте за добробит грађана и за позитивне промене и дешавања", рекао је Алабар обраћајући се Вучићу.

Додао је да постоје људи који имају снове, планове и визију да мењају ствари и да је Вучић управо један од њих. 

Алабар је нагласио да Београд на води отвара нова радна места, уноси позитивне промене у живот људи и да ће допринети развоју туризма. 

Сваке године 20 до 25 одсто више људи посети Београд

Изградњом Београда на води, уз друге радове на обнови и уређењу престонице, мења се слика града, који сваке године посети за 20 до 25 одсто људи више, каже Вучић.

Председник је рекао да је изградња Београда на води била једна од важних и храбрих ствари.

"Сећам се, у почетку, када је изграђена 'Саванова', људи су говорили како смо од свега нашли прво кафану да направимо... То су биле примедбе, Вучићеве фантазмагорије... Погледајте сада, којом бризном ово напредује, зграде као да 'из воде ничу'", приметио је Вучић.

Додао је да ће управо у комплексу Београда на води бити највећи пораз на имовину, те да се ту "креира најбољи живот, прелепи булевари и паркови за децу".

Вучић је подсетио да се уређује и Савски трг, који ће, каже, изгледати фантастично, посебно када стигне споменик Стефану Немањи.

"Свиме тиме мењате слику, изглед града. Људи који дођу кажу да Београд није исто место. Имате објективне критеријуме, ако одбацимо ковид кризу, Београд сваке године за 20 до 25 више људи посети. Зато што је бољи", рекао је Вучић.

Када се круг затвори, мора се рећи да је неко био храбар и да је Србија успела све то да уради, закључио је Вучић. 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се