Брнабић: Брза пруга ће отворити нове потенцијале у Суботици

Суботица је град који је феноменално позициониран и економски јак, рекла је премијерка Ана Брнабић након обиласка радова на аква-парку у насељу Палић, Дома за децу са сметњама у развоју "Колевка" и Народног позоришта у изградњи у том граду.

Ана Брнабић је изјавила да ће модернизацијом железнице, изградњом брзе пруге до Будмипеште бити отворени нови потенцијали за овај крај и коначно вратити Палић на туристичку карту Европе.

"Уз Ипсилон крак, који је завршен, кренули смо у модернизацију железнице, изградњу брзе пруге до Будимпеште, а већ 2021. године отворићемо деоницу од Новог Сада до Келебије. Брза пруга ће отворити нове потенцијале за овај крај. Коначно радимо нешто да Палић вратимо на туристичку мапу Европе и од 2017. године уложили смо више од два и по милиона евра у сређивање Палића, а у туристички комплекс који се гради додатних десет милиона евра", рекла је Брнабићева.

Додала је након обиласка фарме "Пушин" у селу Торњош, да је политика Владе коју води и председника Вучића да почињу нове пројкете и завршавају старе који су почели пре више деценија.

"Овде имамо инвеститоре као што су Сименс, Континентал, Норма група, Сваровски, доводимо нове инвеститоре, имамо једну од бесцаринских зона у Србији, имамо више индустријских паркова и знам да ту немамо проблем", рекла је Брнабићева у Суботици.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара