Немци ће се возити трамвајима из Крагујевца

Компанија "Сименс" у Крагујевцу има две фабрике, већ производи трамваје и спрема први извозни контингент. Генерални директор "Сименса" за Србију Удо Ајхлингер каже да ће трамваје из Крагујевца до краја јесени испоручити једном немачком граду. Светски гигант у Шумадији најављује отварање више хиљада радних места.

Компанија "Сименс" у Крагујевцу послује већ годину и по дана. Производила је компоненте, а одскоро фабрика производи и трамваје. Прва наруџбина за инострано тржиште већ се ради.

Генерални директор "Сименса" за Србију Удо Ајхлингер каже да су током протекла 24 месеца мењали фабрику коју су преузели.

"То је била фабрика у којој се производио алуминијум. Сада у њој производимо шинска возила. Завршили смо сва постројења, подигли смо и три сале како бисмо имали довољно простора. Удвостручили смо број запослених у Крагујевцу. Обучили смо инжењере, техничаре и друго особље", објашњава Ајхингер.

Каже да је то изузетно сложен процес за који је потребно много средстава и напора.

"Поносан сам на оно што смо постигли. Започињемо и производњу трамваја и срећан сам што могу да кажем да ћемо крајем јесени испоручити трамваје немачком граду", истиче Ајхлингер.

Стална потрага за талентованим људима

Удо Ајхлингер наглашава да све "Сименсове" фабрике и инжењерски центри у Србији увек траже талентоване људе на свим положајима.

"Сви конкурси су доступни на интернету. Стално трагамо за најбољим и талентованим људима у Србији и успевамо да их нађемо, што доста говори о овој земљи. Изузетно смо поносни на наш инжењерски центар, где имамо 60 инжењера који директно из Крагујевца управљају пројектима на светском тржишту", каже Ајхлингер.

Истиче да је циљ да број инжењера буде утростручен у наредних годину и по дана.

"Градимо постројења за то. Радимо нешто за друштво, да људи не одлазе из ове земље већ да добију посао овде", наводи Ајхлингер.

Каже да виде веома позитивне сигнале у Србији и да је влада посвећена привредном расту и привлачењу директних страних инвестиција.

"Могу да кажем да постоји дуг списак људи који су заинтересовани да улажу у Србију. Кључ за успех је у томе да Влада успостави програм и одржи своја обећања. Тренутно видим да је време за улагање у Србију изузетно добро", истиче Удо Ајхлингер.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи