Први лет Ниш-Болоња

Успостављена линија лоу кост компаније "Винд џета" између Ниша и Болоње. Од јануара редовна линија и до Подгорице.

На нишки аеродром "Константин Велики" синоћ је слетео авион нискобуџетне италијанске авио-компаније "Винд џета" на редовној линији Ниш-Форли, крај Болоње, а затим са више од 50 путника полетео за Италију.

Авиони лоу кост компаније "Винд џет" ће на овој линији летети 31. децембра и 8. јануара због божићних и новогодишњих празника, а од 15. јануара идуће године летеће једном недељно, сваког петка.

Компанија "Винд џет" је од Директората цивилног ваздухопловства добила дозволу за успостављање авио линије из Ниша.

Градоначелник Ниша Милош Симоновић и представници црногорске авио-компаније "Монтенегроерлајнз" постигли су јуче у Подгорици договор о редовној линији између Ниша и Подгорице почев од јануара идуће године.

Симоновић је у телефонској изјави нишким медијима рекао да ће путници преко Подгорице моћи даље да наставе за Цирих и још неколико дестинација у Европи.

Црногорска компанија је изразила спремност да у Нишу отвори своју фирму и да од априла наредне године, са летњим редом летења, обогати понуду путницима из југоисточне Србије према дестинацијама Европи.

Првобитно је било најављено да ће "Монтенегроерлајнз" из Ниша овог месеца успоставити директну линију за Цирих из Ниша, али са швајцарским властима није регулисала потребне дозволе за тај лет.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара