Почела градња фабрике "Кјунгшин кејбл", Вучић: Смедеревска Паланка има будућност

У Смедеревској Паланци почела је изградња будућег постројења компаније "Кјунгшин кејбл", јужнокорејске фабрике за производњу ауто-делова. Председник Александар Вучић захвалио је јужнокорејској компанији што је изабрала Србију да у њој гради своју фабрику, јер, како је рекао, где се појави корејски инвеститор, види се огроман напредак земље.

Александар Вучић је рекао да ће нова фабрика бити готова за само шест месеци и запослити најмање 700 људи, као и да је инвестиција вредна 20 милиона евра.

"Молио сам за више корејских инвеститора у нашој земљи, јер тамо где се појаве корејски инвеститори, види се огроман напредак тих земаља. Неке од европских држава су постале и ушле у ред најуспешнијих управо због корејских инвестиција", рекао је Александар Вучић на свечаности полагања камена темељца за фабрику "Кјунгшин кејбл" у Смедеревској Паланци.

Вучић је захвалио што је, иако су у конкуренцији биле и Турска, Бугарска и Албанија, инвеститор изабрао Србију и Смедеревску Паланку, која ће од овога имати огромне користи.

"Овај крај Србије ће имати будућност", поручио је Вучић и додао да је бескрајно срећан због тога пошто зна шта је некада Смедеревска Паланка значила за индустрију бивше Југославије.

Указао је да је много људи отишло из Смедеревске Паланке и тог дела Србије у претходним деценијама и нагласио да очекује да дође још јужнокорејских компанија, што ће пуно значити за услужни сектор.

Због фабрика које отварамо људи ће имати где да раде, а само у Паланци и околним местима ће више од 700 породица живети захваљујући новој фабрици, истакао је Вучић.

Председник каже да ће то значити и више новца за путеве и инфраструктуру, као и да ће од те фабрике корист имати и Смедерево и цео Подунавски округ.

Нагласио је да јужнокорејска компанија дугорочно улаже у Србији и да ће остати овде можда и 50 година, као и да су фокусирани на прављење електричних возила, што је будућност светске ауто-индустрије.

"Људи ће се све више враћати у Смедеревску Паланку"

Председник очекује да ће се све више људи враћати у Смедеревску Паланку, као и у целу Србију, јер ће бити бољи услови за живот.

"У овом делу Шумадије поново обнављамо живот и имаћемо више деце него раније и мање оних који ће трбухом за крухом ићи у бели свет", додао је Вучић.

Указао је да ће за само шест месеци бити готова хала од 12.000 квадратних метара.

"Врло брзо ћете видети овде резултате. Урадили смо све што смо могли да подигнемо овај крај Србије и успевамо у томе", рекао је Вучић и поручио да ће деца тог дела земља имати сигурност и неупредиво бољу будућност.

"Браћо Корејци, добродошли сте да дуго останете и да се проширите, пуно сте се ширили са инвестицијама у Словачкој и другим европским земљама. У Србији можете да нађете само боље услове, овде су добри и верни људи који ће борити за компанију", поручио је Вучић.

Након обраћања на камен темељац су се потписали председник Вучић, директор компаније и председник Општине.

Сео Јае Кеун: Велика нам је част што радимо заједно

Генерални директор компaније "Кјунгшин кејбл" Сео Јае Кеун захвалио је Србији и Општини Смедервска Паланка на подршци за отварање фабрике у којој ће, каже, бити запослено више од 700 људи и у којој ће уложити око 20 милиона евра.

"Велика нам је част што сте нам омогућили да радимо овде заједно са вама. Наша компанија има 50 година дугу традицију у ауто-индустрији", рекао је Кеун и додао да та компанија производи делове углавном за "Хјундаи" и "Кију".

Истиче да компанија има погоне на више локација у Кини, Индији, Мексику, Пољској и многим другим земљама, у којима се производе електронске компоненте и у којима је развијена напредна технологија.

"Електрични аутомобили су будућност ауто-индустрије и ми смо оријентисани на ту област", подвукао је Кеун.

Уверен је да ће фабрика у Смедеревској Паланци остварити велики успех, а кључ сваког великог успеха је, каже, сарадња са локалном заједницом коју компанија већ има.

Под кровом нове фабрике компаније "Кјунгшин кејбл" у Смедеревској Паланци посао ће пронаћи између 700 и 1.000 људи, пре свега младих инжењера који ће остати, радити и живети у свом родном граду, истакао је председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

Вучен наводи и да ће ова велика инвестиција повући долазак и других инвестиција, чиме ће бити отворена нова радна места и нове прилике за грађане Смедеревске Паланке.

У Смедеревској Паланци компанија ће израђивати како делове за традиционалне аутомобиле, али и компоненте за батерије, које ће покретати аутомобиле високе технологије.

"Кјунгшин кејбл Јуроп" је део "Кјунгшин групе", чија се постројења налазе у бројним државама широм света, а од 2018. године започиње са снажном експанзијом на европско тржиште и фабрика у Смедеревској Паланци представљаће чвориште за подручје Европе.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво