Размена искустава српских и руских ревизора

Премијерка Ана Брнабић и председник руске Рачуноводствене коморе Алексеј Кудрин оценили су да ће обнављање споразума о сарадњи ревизорских институција двеју држава и размена искустава у тој области бити од обостраног интереса и представљати још један корак у развоју српско-руских односа.

Алексеј Кудрин, који је један од признатих светских економских стручњака у свету и дугогодишњи министар финансија Руске Федерације, истакао је да је спровођењем економских реформи Србија остварила изузетне резултате и постигла стабилност своје економије. 

Кудрин је, како се истиче, изразио уверење да ће економска сарадња и робна размена Србије и Русије бележити константан раст у годинама које долазе, наведено је у саопштењу Владе Србије. 

Ана Брнабић је похвалила "изузетно залагање" Кудрина на унапређењу рада Рачуноводствене коморе Руске Федерације, успех у области дигитализације и постизања вишег нивоа транспарентности. 

Премијерка је истакла да ће размена искустава и сарадња на нивоу две институције дати значајан допринос укупном развоју у овој области, наведено је у саопштењу. 

Кудрин је истакао да је важан циљ ревизорске институције да усаврши рад државне управе, а да је дигитализација и употреба савремених технологија препозната као ефикасно средство за испуњење ових циљева. 

Кудрин је оценио да данас и ревизорске институције пролазе кроз своју технолошку револуцију и да је у том смислу значајна размена искустава и знања стручњака из обе државе. 

број коментара 0 Пошаљи коментар