Ерст енд Јанг осми пут додељује признање Предузетник године

Компанија "Ерст енд Јанг" осму годину по реду додељује престижно признање Предузетник године у Републици Србији. У трци за награду ове године учествује 30 предузетника испред 24 компаније из 14 градова Србије. Ове компаније запошљавају преко 1.000 људи, а само у претходној години остварили су укупно пословни приход од 12 милијарди динара.

На данашњој конференцији за медије ревизорско-консултантска компанија "Ерст енд Јанг" (ЕY) најавила је осми по реду избор за престижно признање ЕY Предузетник године.

Континуиран раст броја кандидата из године у годину потврђује да у Србији постоји велики потенцијал за опстанак и развој предузетништва.

Више од 200 предузетника који су се за ово признање такмичили у претходних осам година запошљавају 21.000 људи, а само у претходној години остварили су пословни приход од невероватних 190 милијарди динара. 

"Кроз Програм ЕY Предузетник године, већ осам година по реду, имамо велику част и привилегију да испратимо најуспешније предузетничке приче у нашој земљи. Такође, ова привилегија истовремено је и наша обавеза да сваке године будемо што бољи", изјавио је Иван Ракић, Руководећи Партнер компаније ЕY за Србију, Црну Гору и Босну-Херцеговину.

Додао је да се у овогодишњем избору за ЕY Предузетника 2019. године нашло 30 кандидата, од којих трећину чине жене.

"Ови кандидати стоје испред 24 компаније, запошљавају преко 1.000 запослених, а само у претходној години остварили су пословни приход од 12 милијарди динара. О успешности српског предузетништва сведочи и чињеница да се за осам година колико наш програм постоји издвојило преко 200 канидидата који представљају најсветлије примере домаће привреде", изјавио је Ракић.

Подршку програму традиционално пружају Министарство привреде Републике Србије, Радио-телевизија Србије, магазин Бизнис & Финансије и пословни портал еКапија.

Свечано проглашење националног победника биће одржано 27. фебруара у хотелу "Хајат риџенси" у Београду, а наш представник ће конкурисати за признање ЕY Светски Предузетник године и присуствовати свечаној церемонији у Монте Карлу у јуну 2020. године.

Више информација о овогодишњим кандидатима програма ЕY Предузетник године можете добити на линку.

О Ерст енд Јангу 

ЕY је глобални лидер у ревизорским и пореским услугама, подршци при пословним трансакцијама и пословном саветовању.

Широм света, 285 хиљада наших запослених деле наше заједничке вредности као и потпуну посвећеност квалитету.

Ми се разликујемо по томе што помажемо нашим запосленима, клијентима и заједницама да остваре свој потенцијал.

ЕY се односи на глобалну организацију фирми чланица Ернст енд Јанг Глобал Лимитед, од којих свака представља одвојено правно лице.

Ернст енд Јанг Глобал Лимитед је фирма регистрована у Уједињеном Краљевству, која не пружа услуге клијентима.

О програму ЕY Предузетник године

ЕY Предузетник године (ЕY Entrepreneur of the Year) је најпрестижнија светска награда за достигнућа у предузетничком бизнису.

Овај глобални програм се разликује по томе што промовише предузетнички дух и иницијативу и одаје признање људима који су постигли успех својом визијом, лидерством и иновативношћу.

Као прва и једина глобална награда овог типа, ЕY Предузетник године спроводи се на регионалном, националном и глобалном нивоу у готово 60 земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво