Држава улаже 31 милион евра у преводницу на "Ђердапу 2"

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је са директором ЕПС-а Милорадом Грчићем Протокол о сарадњи на реализацији пројекта адаптације бродске преводнице у саставу ХЕ "Ђердап 2", вредан 31 милион евра.

Зорана Михајловић је приликом потписивања протокола истакла да држава последњих неколико година улаже у водни саобраћај и да та улагања износе 350 милиона евра.

"Прошле године потписали смо протокол за реконструкцију бродске преводнице 'Ђердап 1', ове године за преводницу на 'Ђердапу 2', и укупно улажемо 60 милиона евра за обе. То је важно за овај крај, за електрану и даља улагања у инфраструктуру, јер нема ничег важнијег од инфраструктуре, то утиче на развој наше привреде и раст БДП-а", рекла је министарка, преноси ресорно министарство.

Истакла једа ће се кренути са проширењем Луке Прахово, у шта ће бити уложено десет милиона евра.

Грчић је додао да данашњи споразум говори много: да држава брине о енергетици и инфраструктурним предусовима за даљи економски развој земље.

Раније данас, Михајловићева је обишла новоизграђени мост преко Подвршке реке код Милутиновца у општини Кладово, као и радове на рехабилитацији државног пута Кладово – Брза Паланка.

"Захваљујући Влади Србије, ми данас имамо стабилан буџет и могућност да улажемо у путеве. Завршили смо 120 километара путева у Борском округу, сада нас чека изградња брзих саобраћајница у овом крају, према Голупцу, Доњем Милановцу и Кладову. То нам је неопходно ако хоћемо да развијамо туризам у овом делу Србије", рекла је министарка Зорана Михајловић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 19. феб 2020, 19:35) - Djuradj [нерегистровани]

@Sta je sa Negotinskom Krajinom

U tekstu je aktuelan recni saobracaj,nisu putevi.Ogradi se u buducnosti na aktuelan tekst sa komentarom,ili nemoj komentarisati.

(среда, 19. феб 2020, 19:01) - Negotinac [нерегистровани]

Sta je sa Negotinskom Krajinom

Gde su ti putevi ?
Zajecar - Negotin - Kladovo
Put je izgradjen pre pola veka popravlaju rupe pred svake izbore,
Kad ce da ga komplet resturiraju i da ga na novo izgrade za mojih 50 godina to jos nisam docekao a dal cu za zivota to ke veliko pitanje.