Ауто-индустрија добија новог гиганта, удружују се Фијат и Пежо

Управни одбор "Пежо–Ситроена" (PSA) једногласно је одобрио спајање са компанијом "Фијат Крајслер" (FCA), јавља "Блумберг". Спајањем две компаније, настаће четврти по снази произвођач возила у свету.

Портпарол Пежо-Ситроена није хтео да коментарише те наводе, јавља Блумберг.

Извор близак "Фијату" рекао је да су у току одвојени састанци управних одбора двеју компанија и да би оне могле да најаве потписивање обавезујућег споразума већ сутра ујутро, након чега ће уследити телеконференција на којој ће бити изнети детаљи, наводи Ројтерс.

Ова два произвођача аутомобила су пре шест недеља најавила планове о спајању с циљем да се удруженим снагама ухвате укоштац са великим изазовима у тој индустрији, укључујући пад глобалне тражње и потребу развоја скупих електричних аутомобила како би задовољили нове стандарде против загађења ваздуха.

Удружена група, чије ће седиште бити у Холандији, одржаће седницу Управног одбора који ће сачињавати 11 чланова. Шест чланова ће бити из "Пежоа", укључујући главног извршног директора Тавареза, а међу преосталих пет из "Фијат Крајслера" биће председавајући Елкан.

Акције заједничке компаније ће бити листиране на берзама у Паризу, Милану и Њујорку, наводи Ројтерс

Група ће поседовати брендове: Фијат, Џип, Доџ, Рам, Крајслер, Алфа Ромео, Масерати, Пежо, ДС, Опел и Воксхол, захваљујући чему ће бити присутна с путничким аутомобилима на масовном и премијум тржишту, као и на тржишту за теретна и лака комерцијална возила.  

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво