Капацитети на Копаонику одавно резервисани, у току завршне припреме

По угледу на светске ски-центре, Копаоник ће по десети пут почетак сезоне обележити манифестацијом Ски-опенинг. Од 5. до 8. децембра домаће и бројне госте из региона очекује пуно добре забаве, велике музичке звезде, промотивне цене смештаја и ски-карата. Места у том термину готово нема, а сви на планини се ужурбано припремају за дочек туриста.

Временске прилике продужиле су сезону радова. За грађевинаре и угоститеље – пуне руке посла. Уређење четири нове стазе на локацијама Крчмар, Караман гребен и Панчић приводи се крају, а у туристичком центру се опремају објекти.

"Ужурбано завршавамо радове, чекамо снег и да почнемо са још бољом зимском сезоном", изјавила је менаџерка паба Данијела Хркаловић.

Цео капацитет Ризорта Копаоник већ је увелико резервисан, а места има за само још неколико термина у децембру, истиче менаџер сектора соба Слађана Радић.

Малобројни гости који ових дана бораве на врху Копаоника уживају у миру, чистом ваздуху и шетњама. Истичу да није гужва, што је одмаралиште за душу, као и да су временске прилике за уживање.

У сусрет зими најбоља вест за возаче је отварање прве јавне гараже на Копаонику са 369 места – пројекат "Скијалишта Србије" и Министарства туризма вредан 4,7 милиона евра.

Директор ЈП Скијалишта Србије  Дејан Ћика најавио је и изградњу хелидрома који ће бити завршен у току идуће године, што ће допринети још бољој понуди ски-центра Копаоник.

"Ми данас овде имамо 15 хотела, четири апартмана и 11 хотела. До пре пет година су мање-више то били хотели са две или три звездице. Сад је половина хотела са 4 звездице високе категоризације, што говори и о приватним инвестицијама и улагањима у овај ски-центар", рекао је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Већи број гостију, посебно страних, Копаоник тек очекује развојем Јошаничке бање и повезивањем са туристичким центром Брзеће изградњом гондоле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво