Додељено 155 милиона динара за "Мораву"

Влада Србије донела је решење којим додељује 155 милиона динара Министарству одбране за извођење "инвеститорских радова" на аеродрому "Морава" код Краљева.

Под тим радовима подразумева се израда заштитног појаса тзв."ресе" код прага 31 (смер ка Краљеву), испитивање носивости свих маневарских површина око полетно-слетне стазе – рулница А и Ј и прага 13, као и преобележавање хоризонталне сигнализације", наводи се у одговору Министарства РТС-у.

"Наведени радови спроводе се у циљу обезбеђења дозволе Директората цивилног ваздухопловства за дужину писте од 2.265 метара, летење у условима смањења видљивости и активирања система светлосног обележавања аеродрома "Морава".

Радови који обухватају испитивање носивости маневарске површине већ су обављени".

Зоран Илић, заменик ресорног министра, задужен за авио саобраћај рекао је да ће се за који дан знати  која ће авиокомпанија полетети са краљевачког аеродрома до Беча, прве недеље у децембру.

"Наравно да очекујемо да ће се ту јавити Визер, можда Ер Србија. Односно од Ер Србија, верујем, и требало би да буде најзаинтересованија обзиром да Краљево није далеко од Београда, да им је можда лакше да се овде базирају, међутим немам информацију да су преузели документацију. Мотив компаније која добије посао, је да има што више путника, а то ће остварити само уколико буде имала ниске цене карата. Не очекујем да ће цена на линији коју смо поменули да буду више од десет до дванаест хиљада динара, и то повратне", рекао је Зоран Илић.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво