Михајловићева: Србија показала да може да реализује велике пројекте

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је за РТС да је завршетак источног крака Коридора 10, који повезује Србију и Бугарску, важан за будући развој Србије и нове инвестиције.

Михајловићева је, гостујући у емисији Око економије на РТС-у, истакла да је Србија завршетком комплетног друмског Kоридора 10 показала да може да реализује велике пројекте и данас више нема ниједног метра на том коридору а да то није ауто-пут.

"Председник Србије Александар Вучић и председник Владе Бугарске Бојко Борисов предаће сутра ауто-пут на коришћење грађанима Србије, а то ће бити и прилика да кажемо хвала свима који су учествовали у изградњи, од "Коридора Србије", преко извођача, до свих радника који су радили на овом пројекту", рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је истакла да је географски положај Србије такав да мора да се инфраструктурно повезује и да данас има 950 километара ауто-пута, што је више од Бугарске, Румуније, Албаније, Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

"Завршетак Коридора 10 значи могућност да се Србија даље развија, да долазе нове инвестиције, јер прво што сваки инвеститор пита кад размишља да отвори фабрику јесте брзина којом се издају дозволе и да ли постоји ауто-пут", рекла је Михајловићева.

Најавила је да ће у наредном периоду, заједно са међународним финансијским организацијама, бити урађена озбиљна економско-финансијска анализа о изградњи Коридора 10 "како бисмо видели где сe грешилo у прошлости и да се те грешке не би поновиле, јер нас чека изградња пет нових ауто-путева".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво