Михајловићева: Србија показала да може да реализује велике пројекте

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је за РТС да је завршетак источног крака Коридора 10, који повезује Србију и Бугарску, важан за будући развој Србије и нове инвестиције.

Михајловићева је, гостујући у емисији Око економије на РТС-у, истакла да је Србија завршетком комплетног друмског Kоридора 10 показала да може да реализује велике пројекте и данас више нема ниједног метра на том коридору а да то није ауто-пут.

"Председник Србије Александар Вучић и председник Владе Бугарске Бојко Борисов предаће сутра ауто-пут на коришћење грађанима Србије, а то ће бити и прилика да кажемо хвала свима који су учествовали у изградњи, од "Коридора Србије", преко извођача, до свих радника који су радили на овом пројекту", рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је истакла да је географски положај Србије такав да мора да се инфраструктурно повезује и да данас има 950 километара ауто-пута, што је више од Бугарске, Румуније, Албаније, Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

"Завршетак Коридора 10 значи могућност да се Србија даље развија, да долазе нове инвестиције, јер прво што сваки инвеститор пита кад размишља да отвори фабрику јесте брзина којом се издају дозволе и да ли постоји ауто-пут", рекла је Михајловићева.

Најавила је да ће у наредном периоду, заједно са међународним финансијским организацијама, бити урађена озбиљна економско-финансијска анализа о изградњи Коридора 10 "како бисмо видели где сe грешилo у прошлости и да се те грешке не би поновиле, јер нас чека изградња пет нових ауто-путева".

број коментара 0 Пошаљи коментар