Мали: Већа улагања у иновације

Министар финансија Синиша Мали састао се са представницима фондације "Конрад Аденауер Штифтунг" коју је предводио заменик генералног секретара Герхард Валерс.

С обзиром на то да Герхард Валерс учествује у формулисању фондацијских програма широм света, па и у Србији, истакао је да су образовање и улагање у иновације две веома значајне области.

Синиша Мали је упознао свог саговорника са детаљима предвиђених средстава за иновације у буџету за 2020. годину, као и са даљим плановима Владе на подстицању иновација у Србији, саопштило је Министарство финансија.

"Ми смо кроз Фонд за иновационе делатности и Фонд за науку предвидели и издвојили значајна средства за иновације у буџету за 2020. годину", рекао је Мали и додао да Влада Србије добро препознаје да се будући економски раст земаља у свету све више ослања на иновације и најновије технологије.

Мали је нагласио да се доста ради на олакшавању пословања привредника и подсетио да је још прошле године започет рад на пореским олакшицама којима се подстиче иновациона делатност, као и да се са том праксом наставља и у будућности.

Министар је обавестио саговорнике о макроекономским резултатима, истичући као значајну вест да је лист Фајненшел тајмс прогласио Србију рекордером по броју директних страних гринфилд инвестиција у прошлој години, као и да је Србија у првих седам месеци ове године привукла за 43 одсто више директних инвестиција него у истом периоду 2018. године.

Навео је да у Србији послује велики број фирми из Немачке и да је у њима запослено око 60.000 радника.

Фондација "Конрад Аденауер Штифтунг" јуче је званично отворила нову канцеларију у Београду, а њени програми се формулишу као подршка јачања и продубљивања политичке, али и сваке друге сарадње Немачке и земље у којој та фондација функционише и има своје седиште.

број коментара 0 Пошаљи коментар