Цео источни крак Коридора 10 биће отворен 9. новембра

Цео источни крак Коридора 10, од Ниша до границе са Бугарском код Димитровграда, биће пуштен у саобраћај 9. новембра, изјавила је потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић.

Министарка је, одговарајући на питања новинара у Клубу посланика, рекла да ће грађевински радови бити потпуно завршени до 1. новембра и да више неће недостајати ни један метар ауто-пута на траси Коридора 10 кроз Србији.

На питање зашто се издваја додатних 300 милиона динара за Коридор 10, Михајловићева је рекла да су Коридори Србије инвеститор тог пројекта и да је новац намењен "завршетку гелерије на Косини 6, пошто је због клизишта морала да се ради галерија, као и за опремање тунела".

"Овај коридор ће бити пуштен у саобраћај 9. новембра. Пуштају се и последњи метри аутопута на Коирдору 10. Задатак 'Коридора Србије' јесте да пружи све информације када је новац додатно потребан", рекла је Михајловићева.

Како је навела, тај коридор се предуго ради и било је пуно проблема и пројеката који су прављени и пре 2010. године.

"То је сада велика тема и више нећемо имати проблема са пројектима, неће се ништа почињати док не прође све комисије и провере, као што се раније радило. Неке ствари смо затекли па су неки пројекти морали да се препројектују", казала је министарка.

Додала је да ће се то министарство бавити више у наредном периоду пројектантским кућама и да ће када буде пуштен и источни крак Коридора 10, после неколико месеци бити ангажована путем јавног позива најбоља ревизорска кућа која ће изанализирати шта је и како Србија радила од првог тернутка од када је речено да ће кренути изградња Коридора 10 и колико је то коштало.

"Шта се све дешавало и зашто су се неке ствари дешавале и зашто смо имали овакве пројекте, а све како се то не би поново десило", истакла је Михајловићева и додала да ће сви подаци из те анализе бити јавни.

Додала је да је раније било случајева да се су чак и закључивали уговор о кредиту без процене колико ће нешто коштати.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 25. окт 2019, 16:56) - Razuman Srbin [нерегистровани]

Ponosno!

Kakav fenomenalan uspeh! Na ponos narodu. Sve sto smo do nedavno mogli samo da mastamo, vece plate, bolje opremljena vojska, bolji putevi, vise fabrika i mnogo vise radnih mesta, brze pruge, mostovi, autoputevi, povlacenje priznanja secesionistickog Kosova, to se sada ostvaruje. Konacno se vidi svetlo na kraju tunela. Hvala vam na tome u moje ime i nasih pokoljenja.