Први резултати "Зиђина" у Бору, већа производња и нова запошљавања

Компанија "Зиђин" је потврдио - у првом тромесечју губитке РТБ-а претворили су у профит. Кинески власник је задржао пет хиљада запослених, а већ прима и нове. У априлу стални посао добило је 50 људи, а данас су потписали уговоре са још 38 студената завршних година Техничког факултета у Бору.

Апсолвенти борског Техничког факултета до завршетка студија у РТБ-у, који сада послује под именом "Србија Зиђин Бор бакар" биће на стручној пракси - пет сати рада а два учења кинеског језика. Пракса им је плаћена и биће им понуђено да остану у компанији.

"Уговор који смо данас потписали биће свима нама од великог значаја у будућности, али и осталим студентима који ће уговоре потписивати после нас", каже Милица Адамовић, апсолвент Техничког факултета у Бору.

"Ово је прилика да покажемо и практично све оно што смо за четири године научили. Наравно, сви се надамо запослењу", каже Милан Миленовић, апсолвент Техничког факултета у Бору.

"Само они који усвајају дух иновације и непрестано се усавршавају могу постати врхунски стручњаци у компанији. Добар почетак је пола посла. Додела уговора отвара врата одличној сарадњи Компаније и Града, али и Компаније и Техничког факултета у Бору", каже Хуанг Џао Ју, директор људских ресурса  у "Србија Зиђин Бор бакар".

У Влади су задовољни јер ће кинески власник до краја године у Бору инвестирати 160 милиона долара, као и првим пословним резултатима.

Министар енергетике и рударства Александар Антић каже да су 18. децембра су ушли у компанију и већ у првом кварталу за 2,8 посто су повећли производњу катодног бакра у односу на исти период 2018. године.

"Април нам је донео још боље резултате. Производња катодног бакра на нивоу целе компаније је 48 процената већа него прошле године, а производња из сопствене руде за око 14 процената", истакао је Антић.

"Зиђин" је и глобално водећа компанија у својој области. На Форбсовој листи, објављеној у мају "Зиђин" је на првом месту произвођача злата у свету, а десети је међу произвођачима обојених метала.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи