ЕБРД: Србија економски лидер региона

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сумом Чакрабартијем.

Сума Чакрабарти је Александру Вучићу честитао на успешно спроведеним економским реформама у Србији, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Председник ЕБРД-а је рекао да је Србија економски лидер региона. Истакао је да је стабилна економска ситуација основни покретач нових инвестиција у Србији, што потврђује износ од 3,5 милијарди евра током 2018. године.

Намера ЕБРД-а је да свој портфолио у Србији подигне на милијарду евра.

Председник Вучић сагласио се да је ова година шанса за привлачење нових улагања у Србију и рекао да очекује већу помоћ ЕБРД-а за привлачење инвестиција у приватни сектор, са посебним акцентом на мала и средња предузећа.

Председник ЕБРД-а Чакрабарти је замолио председника Вучића да подржи покретање регионалне сарадње на пољу заштите конкуренције, што је он и прихватио.

Предложено је да се оснује Форум тела за заштиту конкуренције земаља Западног Балкана са седиштем у Београду.

На састанку се говорило о досадашњим инвестицијама ЕБРД-а у Србији, о инфраструктурним и енергетским пројектима. Саговорници су потврдили значај реализације пројекта "Винча – постројење за прераду отпада".

Председник Вучић потврдио је учешће на предстојећем састанку лидера Западног Балкана на годишењем скупу ЕБРД-а у Сарајеву у мају, наводи се у саопштењу.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. апр 2019, 11:34) - anonymous [нерегистровани]

Apsurd

Lideri medju najgorima. Mozda ni to nije lose.

(четвртак, 18. апр 2019, 08:33) - Siki [нерегистровани]

Srbija ekonomski lider!!!

Ovo je potvrda za dobar rad. Nastavlja se pozitivan trend ekonomskog rasta!!!

(среда, 17. апр 2019, 16:21) - anonymous [нерегистровани]

Lideri evropskog ekonomskog začelja

Sigurno smo lideri i to treba slažem se istaći, ali moramo stvari nazvati pravim imenom. Lideri smo evropskog ekonomskog začelja. Na tom začelju ispod nas su samo Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija, Ukrajina i Moldavija. Samo da znamo o kakvim kategorijama i o kakvoj ligi naroda i ekonomija pričamo.

(среда, 17. апр 2019, 13:31) - anonymous [нерегистровани]

ЕБРД

Очекујемо већу помоћ ЕБРД-а за привлачење инвестиција у приватни сектор, са посебним акцентом на мала и средња предузећа.

(среда, 17. апр 2019, 13:22) - anonymous [нерегистровани]

Region

Kad te takva jedna osoba pohvali znaci da dobro radis posao.

(среда, 17. апр 2019, 13:11) - Miloš [нерегистровани]

Lider

Srbija postaje polako lider u svemu, ne samo u ekonomiji