Задужени у швајцарцима оптимистични, очекују нове пресуде

Јелена Павловић из удружења CHF Србија, које је један од организатора данашњег протеста грађана задужених у швајцарским францима, каже за РТС да је Удружење од Врховног касационог суда добило уверавања да ће све предмете које тренутно има код себе решити до 1. октобра.

Jeлена Павловић напомиње да су грађани од председника ВКС добили уверавања да ће се већ сутра нижестепеним судовима упутити допис да се ради о хитном поступању.

Према њеним речима, на основу тих пресуда задужени у швајцарцима очекују да ће нижестепени судови имати потпуно упутство шта и како да утврђују у парницама.

"Данас је за нас био велики дан и због тога што је на сајту ВКС изашла прва одлука у којој је дат налог нижестепеним судовима управо на начин како је урађено у ЕУ а да треба испитати поштеност одлуке о индексацији имајући у виду да ли је банка на адекватан начин информисала корисника кредита и да ли је дошло до несразмере. То је оно што три године чекамо", рекла је Павловићева.

Раније данас чланови Удружења за заштиту корисника банкарских услуга CHF блокирали су саобраћај у Немањиној улици испред зграде Врховног касационог суда.

Након протеста примио их је председник ВКС који је током разговора рекао да ће ВКС до 1. октобра решити све до данас примљене предмете у вези са кредитима грађана задужених у швајцарским францима. 

број коментара 0 Пошаљи коментар