Отворен Контролни центар у Термоелектрани Никола Тесла А

У Термолектрани Никола Тесла А у Обреновцу почео је да ради Контролни центар за надзор рада и безбедност. Центар ће са 226 камера покривати термоелектране ТЕНТ А и Б, али и термолектране Колубара и Морава и Железнички транспорт. Вредност инвестиције је 65 милиона динара.

Контролни центар ће омогућити већу безбедност енергетских објеката, а в. д. директор ЕПС-а Милорад Грчић објаснио је да је ТЕНТ у Обреновцу један од најважнијих сегмената ЕПС-а, јер се од угља из РБ Колубаре производи нешто више од 50 одсто српске струје.

"То говори да је објекат од високог значаја за ЕПС", рекао је Грчић и истакао да се данас званично пушта у рад Контролни мониторинг центар у ТЕНТ-у А.

Контролни центар опремљен је са 194 најмодерније камере за четири термолектране - две у Обреновцу, Колубара у Великим Црљенима код Лазаревца и Морава у Свилајнцу, и још 32 камере за праћење железничког транспорта на око 100 километара пруге којом се превози угаљ.

Грчић каже да је то почетак нечег што ће подићи степен обезбеђења наших енергетских објеката, тако што ће спречавати покушаје упада, неовлашћеног уласка, обављати контролу улазака и излазака запослених, хитно реаговати у случају пожара, хаварија...

У осталим огранцима већ постоји Контролни центар (ТЕ-КО Костолцу, Ђердапу), у РБ Колубари је у току прва фаза изградње Контролног центра, а у Дринско-лимским хидроелектранама је такође у фази изградње, али је циљ да се сви они увежу у јединствен систем видео надзор ЕПС-а

План је и да се већ у овој години крене са израдом идејног пројекта за јединствен систем видео-надзора у ЕПС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво