Вучићу уручено највише признање аустријске привреде

Председник Привредне коморе Аустрије Криштоф Лајтл уручио је у Бечу председнику Србије Александру Вучићу "Велику почасну златну медаљу", највише признање аустријске привреде, истакавши да је учинио много за своју земљу, регион, али и партнерство са Аустријом и Европом.

Председник Александар Вучић рекао је да му је велика част што добија ово значајно признање.

Ово је велика част и признање за мене и значи још већу одговорност у будућности. Будите уверени да ћу учинити најбоље што могу да очувамо пут Србије у ЕУ, али и даље поспешујемо сарадњу са Аустријом. Бићемо лојални и поудзан партнер Аустрије", нагласио је Вучић у обраћању аустријским привредницима.

Вучић је рекао и да је, када је са Лајтлом пре више година почео да прича о сарадњи, трговинска размена била мања од 650 милиона евра, а сада је више од милијарду евра.

"Има и све више инвеститора из Аустрије који долазе у Србију. Спровели смо многе реформе у протекло време, смањили дефицит, и две године за редом имамо суфицит, смањили смо јавни дуг са 77 одсто БДП-а на 57, и даље се смањује. Успели смо да смањимо и стопу незапослености са 25,9 одсто на 12 процената", указао је Вучић.

Такође је пренео да је Србија прошле године успела да привуче 52 одсто директних страних инвестиција целог Западног Балкана, три пута више од Хрватске која је чланица ЕУ.

Рекао је да му се чини да је много тога урађено захваљујући томе што је научено од Лајтла и других пријатеља.

Лајтл је, приликом уручења, рекао да је "Велика почасна златна медаља" највише признање које постоји у Привредној комори, признање које ће он, како је казао у шали "добити када некад буде отишао у пензију".

"Пре почетка Олимпијских игара ви добијате златну медаљу. Када одем, једног дана, у пензију добићу исту. То је највише признање које имамо да уручимо. Поносни смо на оно што сте урадили за своју земљу, регион, али и партнерство са Аустријом и Европом", подвукао је Лајтл.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара