Расписан јавни позив за партнера за центар "Сава"

Град Београд расписао је нови тендер за јавно-приватно партнерство за реконструкцију и управљање центром "Сава", највећим конгресним центром у Србији.

И овога пута, понуђено је оснивање заједничког привредног друштва ради реконструкције и управљања когресним центром, у коме би Град Београд био власник 51 одсто капитала, а приватни партнер преосталих 49 одсто, преноси портал еКапија.

Град Београд би, како је наведено у документацији, у капитал заједничког друштва уложио искључиво имовину, док би партнер био дужан да уложи одговарајућа финансијска средства, у складу са својом понудом. 

Под реконструкцијом Центра "Сава" подразумева се комплетно реновирање конгресне инфраструктуре са посебним акцентом на могућност изградње нових садржаја, док управљање захтева професионални менаџмент са искуством у управљању конгресним центрима сличне величине.

Право на пријаве имају потенцијални партнери који су остварили пословне приходе у претходној финансијској години од најмање 20 милиона евра и који ће обезбедити руководиоце са најмање 10 година искуства, од чега пет на пословима управљања конгресним центром.

У избору, Град Београд ће спровести двостепени поступак. У првој фази потенцијални партнери треба да доставе одговарајуће доказе о испуњености услова, док у другој фази они, који су према оцени Конкурсне комисије испунили услове, треба да, најкасније до 28. фебруара, доставе финансијску понуду, односно износ улагања у реконструкцију центра, бизнис план за период од 10 година, те план реконструкције.

Од потенцијалних партнера се, како се додаје, очекује да преузму одређен број запослених у ЈП Сава центар, док Град Београд преузима обавезу решавања броја преосталих радника.

Први јавни позив за проналажење партнера објављен прошле године није успео.

На први тендер пристигле су две понуде, једна од "Делте" Мирослава Мишковића, а друга коју је чинио домаћи конзорцијум Аеродром "Никола Тесла", "Енергопројект" и Београдски сајам.

Међутим, у другом кругу, ни једни ни други нису доставили понуде, па је јавни позив пропао. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара