"Енергетски систем стабилан, ЕПС спреман за грејну сезону"

В. д. генералног директора ЕПС-а Милорад Грчић каже за РТС да је снабдевање електричном енергијом стабилно и да нема потребе за рестрикцијама струје.

Милорад Грчић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је ЕПС спреман за стабилну испоруку електричне енергије у предстојећој сезони.

"Неки људи желе да унесу немир. Дезинформација је да ће бити редуковано снабдевање електричном енергијом. Нема потребе за тим", напомиње Грчић.

Додаје да су системи ремонтовани и спремни за зиму.

"Ова година је била веома сушна и 40 одсто нам је мања производња хидросектора. Имамо 600.000 тона угља више произведених него претходне године, само у 'Колубари' 22,5 милиона у овом тренутку је произведено, а морамо да достигнемо 29 милиона да надокнадимо недостатак у хидросектору", објашњава Грчић.

Каже да угља има довољно и да је "Колубара" потпуно стабилизована.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 13. окт 2017, 10:13) - anonymous [нерегистровани]

Spremnost

A kada će ELEKTRANE biti spremne za grejnu sezonu?Početkom oktobra uvek ista priča - smrzavamo se, a za grejanje stana od 70 kvadrata MORAMO da plaćamo po 70 evra mesečno tokom cele godine!Poređenja radi, isti stan mogu odlično da zagreju 2 TA peći i to u vreme kada nam odgovara (tako da bude toplo i pred spavanje).Struja bi se trošila samo noću i nikada ne bi prešla ni u crvenu zonu, uz mesečni račun od možda 35-40 evra!I to samo onim mesecima kada se greje svaki dan, pa je razlika na godišnjem nivou prosto neverovatna.I to za grejanje na gas koji je najjeftinije gorivo?